6.4.06

HEIDI: Liskoista ja valokuvista

Vireä liskoyhteisö pitää Bamakon kotimme pihaa suvereenisti hallussaan. Kaikkein kuumimpaan aikaan päivästä kun lämpömittarin neula kohoaa yli 40 asteeseen, harmaat ja solakkaraajaiset gekot sekä niitä muhkeammat ja moniväriset liskot vilistävät tusinoittain pystysuoria seiniä ylös ja alas. Tänään yksi violetti-keltainen pömppömahainen lisko ponnisti itsensä maasta puunrungolle ketterällä puolen metrin loikalla - hupsista vain!

Olemme myös tahtomattamme sekä jossain määrin kauhuissamme osallistuneet hyönteisiä syövien liskojemme ruokintaan. Yöllä ulkovalostamme huumaantunut suuri yöperhonen sekä jättimäinen Ainon silmille hyppinyt heinäsirkka päätyivät tänä aamuna arvaamatta gekkojen saaliiksi kun olivat sen verran aamupöllämystyneitä kummallisista öisistä kokemuksistaan. Näytti aika hurjalta kun pikkuinen gekko paineli pitkin pihaa hampaissaan sitä itseään isompi perhonen siivet pystyssä. Tuli vähän mieleen jääpurjehdusestetiikka..

Kuvista on tullut palautetta, kivaa! Ja lisääkin saisi kuulemma laittaa. Ok! Ainon isän digikamera on ollut oiva matkakaveri. KIITOS Ainon isä! Olen tullut omineeksi apparaatin melkein kokonaan (Aino on siihen myös rohkaissut) . Tämän lokimme kuvista voisi muotoilla, että kaikki kuvat paitsi ne joissa poseeraan itse ovat näppäämiäni.

Viime aikoina on kuvia saanut taas syötettyä sivulle. Tiedoksi siis, että kuvia ilmaantuu myös aiempien juttujen lomaan tuonne alle. Kuvia pääsee katsomaan suurempina kun niitä klikkaa.

***

TÄNÄÄN ÄRSYTTI: Ihmiset ovat kipanneet jätteitään joutomaalle talojen väliin kaupungin puutteellisen jätehuollon vuoksi. Meille oli rankka näky, kun lehmäpaimen vei lehmänsä tuollaiselle laittomalle kaatopaikalle lounastamaan. Lehmät syövät mitä löytävät eivätkä kuulemma osaa oikein valikoida. Tarpeeksi monta muovipussia mahassa vie lehmän pian hautaan.

TÄNÄÄN IHASTUTTI: Bongasimme kaupungin keskustassa jalkakäytävän reunalta rivin vakavasti otettavan näköisiä kauppiaita, jotka myivät kierrätettyjä muovipulloja ja lasipurkkeja. Astiat olivat siistejä ja pestyjä, ja näyttivät käyvän hyvin kaupaksi.

Alla olevasta informaatiosta poiketen: kirjoitti Ainon matkakaveri

2 Kommentit:

Anonymous Tuuli ja Aleksi kirjoitti...

Hey babes,
käytiin äsken katsomassa elokuva nimeltään uskollinen puutarhuri, joka on kuvattu Keniassa. Äh, tiedetään, että se on mantereen toisella puolella, mut etelä-pohjoinen-problematiikka oli kohdallaan. Tuli ikävä teitä ja Malia. Voikaa hyvin ja ottakaa ilo irti loppuajasta!

7/4/06 20:24  
Blogger Niko kirjoitti...

Kuvia otetaan mielellään myös Kansalaisjärjestöjen kuvapankkiin.

9/4/06 21:40  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home