23.4.06

HEIDI: Minne menet Bamako?En kai ajatellut asiaa liiemmin, ja siksi vähän yllätyin, kun kolmen vuoden poissaoloni aikana oli Bamakon katukuva jonkin verran muuttunut. Muutamia huomioita alla.

Kaupunginosamme Banankabougoun suuremmille teille olivat ilmestyneet katulamppurivistöt, ja suuren vihreän moskeijan ympäröivälle joutomaalle oli pykätty kymmeniä asuintaloja.

Mustista muovipusseista oli tullut paitsi supermarkettien, myös kadunvarsien hedelmämyyjien peruskääre minkä saattoi huomata kaikkialla ajelehtivista mustista muovihaamuista ja katuroskan lisääntymisestä.

Herra Diarra, joka viimeksi piti kotini lähellä katukahvilaa oksista kyhäämänsä katoksen alla löytyikin nyt vastapäisestä talosta, hyvinvarustetusta pikku kaupastaan. Hänellä meni hyvin.

Kännykkäverkko alkoi ulottua jo maaseutukyliinkin ja matkapuhelinkulttuuri oli lyönyt kunnolla läpi kaupungeissa. Risteyksiä kansoittivat pre-paid korttien myyjät. Ikatel vai Malitel, siinä oleellinen kysymys malilaiselle kuluttajalle.

Muoti, tottakai siinä oli uudet tuulet! Miehet kulkivat upeissa pitsinkaltaisesti koruommelluissa pastelli-boubouissaan ja naisten leningeissä kaula-aukot muistuttivat milloin tulenlieskoja, milloin piparkakkuja.

0 Kommentit:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home